Το checklist της βάπτισης: 10 πράγματα που δεν πρέπει να παραλείψετε

ετοιμάζω βάπτιση 10 βήματα οργάνωσης

Το checklist της βάπτισης: 10 πράγματα που δεν πρέπει να παραλείψετε

Η βάπτιση ενός μωρού είναι μια από τις πιο ευτυχισμένες μέρες στη ζωή ενός ζευγαριού, που όμως πολύ εύκολα μπορεί να γίνει μια αγχώδης διαδικασία. Δείτε παρακάτω τον δεκάλογο της οργάνωσης που ετοιμάσαμε για να γίνουν όλα πιο εύκολα, γρήγορα και απλά. Ακολουθήστε τον βήμα βήμα και ζητήστε προσφορά για να διοργανώσετε την βάπτιση που ονειρεύεστε.

1. Κλείστε την εκκλησία

Ίσως το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε είναι να βρείτε την εκκλησία, όπου θα τελεστεί το μυστήριο της βάπτισης του μωρού σας. Από τη διαθεσιμότητα των ημερομηνιών του ναού θα εξαρτηθούν πολλά: από το θέμα της βάπτισης, τον χρόνο που θα έχετε μπροστά σας για την οργάνωση, το κλείσιμο του χώρου της δεξίωσης και κυριολεκτικά κάθε τι γύρω από τη βάπτιση. Μια ωραία ιδέα είναι να ζητήσετε εγκαίρως προσφορά από κτήματα με εκκλησάκι, για να μην μετακινείστε με αυτοκίνητα από το ένα κομμάτι της εκδήλωσης στο άλλο. Και μην ανησυχείτε για τον καιρό. Αρκετά καλά οργανωμένα κτήματα έχουν και κλειστούς χώρους, για να φιλοξενούν εκδηλώσεις τους περισσότερους μήνες του χρόνου.

2. Μιλήστε με τον νονό ή τη νονά

Βάπτιση χωρίς τον νονό ή τη νονά δεν γίνεται. Γι' αυτό και θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι το πρόσωπο που έχετε αποφασίσει να βάλετε στη ζωή του παιδιού σας και κατά συνέπεια στην οικογένειά σας θα είναι απόλυτα διαθέσιμο την ημέρα που έχετε κλείσει, τόσο για την τελετή όσο και για το πάρτι μετά. Εάν έχει διάθεση και χρόνο, μπορεί το πρόσωπο αυτό να παίξει και βοηθητικό ρόλο στη διοργάνωση της βάπτισης, να σας δώσει ωραίες και δημιουργικές ιδέες διακόσμησης κ.λπ.

3. Βρείτε τον χώρο

Όπως γράψαμε και πιο πάνω, το ιδανικό σενάριο είναι να βρείτε έναν χώρο με εκκλησάκι, που θα σας προσφέρει σε ένα “πακέτο” την τελετή αλλά και το πάρτι. Εναλλακτικά, αναζητήστε έναν χώρο δεξιώσεων που φιλοξενεί πάρτι βαπτίσεων σε κοντινή απόσταση από τον ναό που θα τελέσει το μυστήριο. Αποφύγετε καλύτερα το σενάριο να διασχίσουν οι μεγάλοι και οι μικροί καλεσμένοι σας (και μαζί και εσείς) χιλιόμετρα μέσα στο αυτοκίνητο για να φτάσουν στον 2ο προορισμό. Η κίνηση στους δρόμους ή το ενδεχόμενο κάποιος να χάσει τον δρόμο του είναι αρκετά για να χαλάσουν το κέφι.

4. Φτιάξτε τη λίστα καλεσμένων

Πόσους χωράει το venue που κλείσατε; Ποιά ονόματα πρέπει να βρίσκονται οπωσδήποτε ανάμεσα στους καλεσμένους; Πόσοι φίλοι ή συγγενείς έχουν μικρά παιδιά που θα έρθουν στη βάπτιση; Θα φέρει κοντινούς φίλους ο νονός ή η νονά και αν ναι, πόσους; Όλα αυτά τα ερωτήματα καλό είναι να τα έχετε απαντήσει από νωρίς, πριν μιλήσετε με το catering που θα βγάλει το μενού.

5. Σχεδιάστε το μενού μαζί με το catering

Όταν θα σχεδιάζετε το μενού με την εταιρεία catering, θα πρέπει απαραιτήτως να λάβετε υπόψη σας τους καλεσμένους σας (προτιμήσεις ανά ηλικία και κυρίως τυχόν αλλεργίες που μπορεί να έχουν) και την εποχή που θα κάνετε την βάπτιση. Μπορεί για εσάς να είναι η πρώτη εκδήλωση που οργανώνετε, όμως οι επιχειρήσεις catering έχουν πολύτιμη εμπειρία σε αυτό το κομμάτι. Με χαρά θα σας βοηθήσουν να στήσετε από την αρχή ένα μενού και τρόπο σερβιρίσματος, που θα ταιριάζει στο γούστο και στους καλεσμένους σας.

6. Παραγγείλτε μπομπονιέρες & προσκλητήρια

Αφού καταλήξετε στη λίστα των καλεσμένων, δώστε τον απαραίτητο χρόνο στους επαγγελματίες που θα φτιάξουν τα προσκλητήρια και τις μπομπονιέρες σας να σχεδιάσουν και να “ζωντανέψουν” την επιλογή σας. Στείλτε τα προσκλητήρια τουλάχιστον 2 μήνες πριν, ώστε να βεβαιωθείτε ότι οι καλεσμένοι σας έχουν ενημερωθεί και έχουν κρατήσει την ημερομηνία της βάπτισης κενή. Προσθέστε στην πρόσκληση το δικό σας τηλέφωνο επικοινωνίας ή και του συζύγου και ζητήστε από τον κόσμο να επιβεβαιώσει την παρουσία του μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, για να ενημερώσετε με τη σειρά σας το catering, τον χώρο και -αν έχετε προσλάβει- τον διοργανωτή.

7. Προσθέστε kid-friendly δραστηριότητες

Συγκριτικά με έναν γάμο, η βάπτιση είναι ένα πιο “χαλαρό” γεγονός και θεωρείται έξοδος για όλη την οικογένεια. Να είστε σίγουροι πως οι προσκεκλημένοι φίλοι και συγγενείς σας που έχουν μικρά παιδιά, θα δώσουν το παρών οικογενειακώς. Λύση στο θέμα της απασχόλησης των μικρών παιδιών δίνουν αρκετοί χώροι για βάπτιση, προσφέροντας υπηρεσίες ανιματέρ, παιδοτόπους αλλά και εξοπλισμό όπως καρεκλάκια και baby cot για βρέφη. Μιλήστε απευθείας με τους υπεύθυνους της διοργάνωσης, συζητήστε τους προβληματισμούς σας και κλείστε το πακέτο που σας καλύπτει πιο πολύ, χωρίς να ξεφύγετε από τον προϋπολογισμό.

8. Αποφασίστε για τα δώρα

Κάθε δώρο είναι πάντα καλοδεχούμενο και σε αυτό δεν χωρά αμφιβολία. Όμως ορισμένα ζευγάρια επιλέγουν να δώσουν άλλο στίγμα στη βάπτιση του παιδιού τους, ζητώντας ευγενικά από τους καλεσμένους τους αντί δώρου ή χρημάτων προς τους ίδιους, να κάνουν μια προσφορά σε φιλανθρωπικές οργανώσεις όπως το “Χαμόγελο του Παιδιού”. Εάν δεν σας λείπουν τα μωρουδιακά, τα παιχνίδια ή ο βρεφικός εξοπλισμός, το παραπάνω είναι μια ωραία ιδέα που θα φέρει χαμόγελα σε παιδάκια που έχουν ανάγκη.

9. Θυμηθείτε τις οικογενειακές παραδόσεις

Μια βάπτιση είναι αφορμή για τη στενή και την ευρύτερη οικογένειά σας να γνωρίσει το νέο μέλος της και να το καλωσορίσει στην αγκαλιά της. Γι' αυτό και είναι ιδανική αφορμή να “ξεσκονίσετε” και να αναβιώσετε κάποια οικογενειακή παράδοση, όπως για παράδειγμα να ακούσετε από τον DJ της βάπτισης ένα συγκεκριμένο τραγούδι, να δώσετε το μωρό ένα δώρο που περνά από γενιά σε γενιά κ.λπ.

10. Βγάλτε πολλές φωτογραφίες & βίντεο

Κλείστε ένα επαγγελματικό στούντιο φωτογράφισης και κινηματογράφισης για να αναλάβει την πλήρη κάλυψη της βάπτισης του παιδιού σας. Φυλάξτε αυτές τις μαγικές στιγμές για πάντα σε ένα ηλεκτρονικό αρχείο και δημιουργήστε ένα φωτογραφικό άλμπουμ που θα δείχνει τα highlights μιας από τις πιο χαρούμενες φάσεις της ζωής σας. Όταν μεγαλώσει, το παιδί σας θα σας ευγνωμονεί!

Ζητήστε τις πιο συμφέρουσες προσφορές για την βάπτιση του μωρού σας μέσω της ειδικής φόρμας του Ετοιμάζω Βάπτιση

Μοιραστείτε το: 

Δημοφιλή Άρθρα